Начало
За контакти
За нас
e-mail

 

 

 

 

 

Редене на паркет

 

Желателно е след закупуване на паркета той да престои 10-14 дена в помещението, в което ще бъде положен. Основата, върху която се поставя е нужно да е достатъчно твърда, равна и да няма пукнатини. Също така е недопустимо да надвишава 5% влажност. Преди реденето на паркета помещението трябва да се провери за евентуали течове от дограми, радиатори и др.

Размерът на паркетините обикновено се подбира според големината на помещението, където ще бъде положен. Колкото е по-малкое то, толкова е по-малък размера на паркетината. Дебелината се преценява според разликата с нивата на другите помещения.

Полагането на паркета може да се извърши по няколко начина - редене, редене чрез лепене и редене чрез коване. При редене на паркет чрез лепене може да се използват лепила на водна или полиуретанова основа. Когато паркетът е тип дюшеме (паркетини с по-голяма дължина от 400 мм.) се препоръчва да бъде лепен с полиуретаново лепило. Паркет с дължина на паркетините по-малко от 400 мм. може да бъде лепен както с полиуретаново лепило, така и с лепило на водна основа.

След правилен монтаж паркетът има безупречно поведение. Негативно влияние може да окаже влагата и резки температурни промени.

Има различни начини на подредба на паркета - рибена кост, право редене, рибена кост на диагонал и др. Начина, по който ще бъде подреден изцяло зависи от желанието на клиента. По-долу може да видите повечето от начините на подредба на паркета.

 

Редене на паркет 1
Редене на паркет 2
Редене на паркет 3
Редене на паркет 4
Редене на паркет 5
Редене на паркет 6
Редене на паркет 7
Редене на паркет 8
Редене на паркет 9
Редене на паркет 10
Редене на паркет 11
Редене на паркет 12

 

Copyright 2007-2018 Паркет от Standartparket.com / Цени паркет / Цени лакове / Циклене паркет /