Начало
За контакти
За нас
e-mail

 

 

 

 

 

Видове паркет според качеството

 

Стандартите за качество на паркета са единни за всички . Но все пак при различните производители има някои различия. При някои има няколко екстра качества, като произвеждат не само с преобладаваща радиална структора, но и с преобладаваща тангенциална (отнася се основно за дъбовият паркет) и известни разминавания в големината на допустимите чепове при различните качества. Все пак най-общо качествата са следните.

Екстра качество - Равномерно оцветена, радиална и тангенциална структора на дървесината без беловина и чепове.

Първо качество - Равномерно оцветена радиална и тангенциална структора на дървесината. Допускат се очички (малки чепчета) с диаметър до 1-1,5 мм.

Второ качество - Радиална и тангенциална структора на дървесината, с оцветявания, беловина до 25%, и сраснали чепове до 6-7мм.

Трето качество - Радиална и тангенциална структора на дървесината с контрастни оцветявания, беловина до 100%, чепове 5-10мм. и минимални пукнатини.

Паркетите се произвеждат с различна дебелина, като по-често срещаните размери са - 16мм., 18мм., 20мм., 22мм. Широчината и дължината е доста разнообразна, като някои от размерите са следните - 4/20, 4/30, 5/35, 6/30, 70/35 , както и паркет тип дюшеме, който е с различна дължина на паркетините.

 

Copyright 2007-2018 Паркет от Standartparket.com / Цени паркет / Цени лакове / Циклене паркет /