Начало
За контакти
За нас
e-mail

 

 

 

 

 

Екзотичен паркет

 

Екзотичният паркет може да ни впечатли със свойте невероятни цветове и голяма издръжливост.

 

Банбук Паркет - Бамбук - Среща се предимно в Азия. Натуралният бамбук е светло жълт на цвят. Изключително устойчив на влага, следователно, ако влагата е проблем, бамбуковият паркет предлага материал, който няма да промени формата си. Използва се за направата на паркет, жилищно строителство, клечки за хранене.

Жатоба (Бразилска череша) Паркет - Жатоба - Среща се в южно Мексико, Бразилия, Боливия и Перу. Има топла червеникава багра и забележителна твърдост и дълготрайност. Жатоба е една от най-твърдите дървета използвани за направата на подови настилки.

Ипе (Бразилски орех) Паркет - Ипе - Среща се в Бразилия. Сърцевината варира от маслена-кафяво до черно, може да има и по-светли и по-тъмни ленти. Ипе е дърво с лек блясък и маслен вид. Освен твърдост, здравина, голяма плътност и дълготрайност, ипе притежава и голяма стабилност. Ипе е идеално за подови настилки, където има нужда от дълготрайност устойчивост на наранявания.

Кумару (Бразилски тик) Паркет - Кумару - Произхожда от Централна и Северна Америка. Беловината на кумару е много подобна на сърцевината, която варира от жълтеникаво-кафяво до наситено кафяво на цвят. Изключително устойчиво на насекоми и гниене.

Мербо Паркет - Мербо - Среща се в Индо-Малайския регион, Филипините, Индонезия, Австралия и много от западните тихоокеански острови. Когата е скоро отрязана сърцевината на мербото е жълтеникава до оранжево-кафява на цвят, след това потъмнява до кафява или червено-кафява. Мербото е един от най-твърдите материали за подови настилки.

Палисандър Паркет - Палисандър - Среща се в Южна и Централна Америка. Има тъмно кафяв до виолетов цвят с черни ивици или ленти. Твърд и плътен материал.

Сукупира Паркет - Сукупира - Среща се в Бразилия. Сърцевината е средно или тъмно кафява към червеникаво кафява със средни по-светло оцветени ивици. Беловината е бяла или жълтеникава до кремаво. Сукупира е дълготрайно дърво устойчиво на влага, гниене, гъбички и термити.

Тигрово дърво Паркет - Тигрово дърво - Среща се в Латинска Америка предимно в Бразилия, Парагвай и Урогвай. Беловината на тигровото дърво е кафяво-бяла до мръсно сива. Сърцевината е червено-кафява до светло-златисто кафява на цвят. Тегровото дърво е дълготрайно с голяма устойчивост на насекоми.

Тик Паркет - Тик - Среща се в Индонезия. Беловината е бяла до бледо жълта. Сърцевината е тъмно кафеникава до тъмно златисто жълта с по-тъмни шоколадово-кафени ивици. Тикът има голяма устойчивост на гниене и термити.

 

 

Copyright 2007-2018 Паркет от Standartparket.com / Цени паркет / Цени лакове / Циклене паркет /